BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Upplev Europa på cykel
Allt från lätta turer till avancerad MTB cykling
Upplevelseresor - Start  

Reserapport från Cykling i Mosel augusti 2007

 
 

Skidresor

Nej nu får du lugna ner dig lite, min puls sticker iväg för mycket... Min vän Håkan pustar tungt i en brant uppförsbacke.

 

Vi befinner oss i en fantastisk omgivning, full av prunkande vinrankor och vacker natur. Vi trampar oss fram på stigar ovanför Bernkastel i tyska Mosel dalen.

 

Sommaren 2007 var vi nere i Moseldalen för att provcykla och förbereda för kommande resor.

 

En illustrerad reseberättelse från en cykeltur av Magnus Freden, Fredia Foto.

 

 Del 2 av 3. Gå till del 1     Gå till del 2

Vandringsresor
Cykelresor
Individuella
Reseberättelser
Vinresor
 
 
Tredje dagen beslutar vi oss för att utforska området runt Platten. Området mellan Platten och Bernkastel är ett stort friluftsområde med mängder av stigar där man promenerar, joggar och cyklar mycket!

Vi hittar också ett glatt gäng gamla skolkamrater från byn Liesen nedanför berget- de insisterar på att bjuda på lunch och hemmagjord snaps. Den senare försöker vi diskret vattna blommorna med, vi skall ju orka cykla hem...

Här uppe hittar vi mängder av fina kortare slingor för tempo och intervallträning om man så skulle vilja. Men här finner vi också tekniska nedförs passager om man skulle vilja slipa den tekniken.

  
Nedanför kullen cyklar vi på en av de många cykelleder som finns i området. De är anpassade till cykelturister och inte alls lika backiga som de vägar och stigar vi cyklat på. Där finns också förfriskningar att köpa längs vägen.
Sista kvällen på vingården blir det "Moselmiddag", vinprovning och besök i vinkällaren. Vi lär oss mycket om de olika vinsorterna av den trevliga vinbonden.

Bilen gick lite tyngre hem, det var inte bara cyklar och lite kläder i bagaget längre.

Detta var del 3. 

Gå till del 1     Gå till del 2